Stenskott – Varför är det viktigt att laga

Stenskott

Stenskott kan när som helst bli en spricka. Då måste du definitivt byta hela vindrutan annars är din bil en säkerhetsrisk. Vindrutan är inte lika hållfast med ett stenskott och en trasig vindruta kan vara en allvarlig säkerhetsrisk för dig vid en olycka. Ungefär 30 % av konstruktionshållfastheten i en bil kommer från vindrutan.

Det tar endast 30 minuter att laga ett stenskott medans du ofta måste lämna ifrån dig bilen hela dagen när du byter vindrutan. En ny vindruta limmas fast och limmet måste torka i minst en timme. Se därför till att laga vindrutan medans du kan.

Försäkringsbolagen har ofta en rabbatt på självrisken om du lagar ett stenskott och ibland kan det till och med vara gratis. Kolla med ditt försäkringsbolag. Detta kräver dock att du har en helförsäkring eller en halvförsäkring som innehåller glasskydd.

Det påverkar INTE antalet skadefria år du kan ha fått ihop.

Bilglas företaget tar hand om allt administrativt arbete. Du behöver inte kontakta ditt försäkringsbolag. De tar även betalt av dig för självrisken och gör sedan upp med försäkringsbolaget.

Fråga bilglas företaget om de har avtal med ditt försäkringsbolag.